Aftellen

Het aftellen is begonnen….
Nog negen dagen te gaan….
En dan?

Dan weten we of Grote Broer zijn Havo diploma binnen heeft. Of hij deze zware periode kan afsluiten en verder  kan gaan met een nieuwe fase in zijn leven.

Dan zegt Zus voor een jaartje gedag tegen cluster 4 onderwijs. Ze krijgt voor een jaar totale leerplichtontheffing.

Dan gaat ook Kleine Broer een fase afsluiten. Hij is de laatste van de drie die afscheid gaat nemen van de basisschool. Een jaar eerder dan gepland vanwege zijn belachelijk hoge werktempo. Zijn turbostand.

En ik? Ik ga ook afscheid nemen van de basisschool. Veertien jaar basisschool. Veertien jaar mijn steentje bijdragen….. Computermoeder, computerlessen, websites, schoolreisjes, fotograaf, etc. Drie verschillende scholen heb ik voorbij zien komen, heel veel juffen en meesters heb ik gesproken, zelfs met de directeuren was er vaak contact. Zo ontzettend veel gesprekken heb ik gevoerd. Soms leuke en vrolijke, maar vaak ook zware en pittige gesprekken.

Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug maar ik ga het loslaten. Echt loslaten!
Het is bijna voorbij……

En dan?

Dan gaat Grote Broer een HBO opleiding doen in Enschede. Heen en weer pendelen met de trein zodat hij kan blijven genieten van mijn kookkunsten…. Grinnik!

Dan krijgt Zus een jaartje rust. Geen thuis onderwijs of weer naar school moeten het komende jaar, maar genieten en leren in de praktijk op de zorgboerderij.

Dan mag Kleine Broer op Cluster 3 laten zien of hij dat turbo tempo op de Havo ook nog vol kan houden. Voor een jaar. Daarna komt de invoering van Passend Onderwijs en moeten we afwachten of hij op die school mag blijven…..

En ik?
Zou ik straks echt vijf schooldagen in de week voor mij zelf hebben?
Zou het dan nu werkelijk gaan lukken?
Zeeën van tijd….
Grinnik….
Ja, ik weet het, ik droom nog lekker even verder! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.