Anoniem – Het dieptepunt

Vorig jaar hadden we toch echt een enorm dieptepunt. Mijn oudste zoon, was over gestapt van de jeugd GGZ naar de volwassenen GGZ. En helaas na alles wat we al hadden meegemaakt, ging het daar weer helemaal fout. We hadden een hele duidelijke crisiskaart gemaakt met een medewerker van de GGZ. Maar toen we hem nodig hadden, werd er helemaal niet naar ons geluisterd.

Onze zoon heeft asperger en een chronische psychotische stoornis. Onze zoon heeft vanaf zijn 14e min of meer thuis gezeten met afschuwelijke psychoses. Het heeft jaren geduurd voordat er eindelijk de juiste hulp kwam. Jaren van eenzaamheid, ernstig ziek zijn en eigenlijk was het ” een leven in de schaduw”.

We hebben afschuwelijke dingen mee gemaakt. Radeloos gezocht naar hulp. Om tot de ontdekking te komen dat er niet veel hulp te vinden voor jongeren met deze ernstige gecombineerde problematiek. Ondanks dat onze zoon een jongen was die zelf goed mee werkte. Hij wilde graag hulp en beter worden.

Gelukkig was er zorg in de vorm van het PGB en kon ik mijn baan opzeggen om voor mijn zoon te zorgen. Samen met de hulpverleners die het aandurfden en aankonden en met de psychiater en psycholoog die inmiddels na een opname in het AMC in de omgeving bij de GGZ gevonden waren. Door deze mogelijkheid uit het PGB ontstond er een hele goede samenwerking.

Toen onze zoon vorig jaar weer in een zware psychose belandde waren de hulpverleners bij de GGZ met vakantie. Een onbekende psychiater wilde niet naar ons luisteren en besloot tegen de wens van mijn zoon in, nieuwe medicatie in te zetten, waar mijn zoon nog zieker van werd.

De drie maanden die volgden waren de ergste uit mijn zoons leven, en zeker ook uit ons leven. Hij sliep niet meer, was zwaar psychotisch en had moeten worden opgenomen. Maar dat gebeurde niet.

Het gaat te ver om hier alle psychotische problemen te beschrijven, maar uiteindelijk werd het zo ernstig dat mijn zoon niet meer wilde leven. We hebben dit aangegeven bij de GGZ, maar er werd niet naar geluisterd. Onze zoon werd zo ziek en hij was zo ver heen dat hij op een nacht helemaal door het lint is gegaan en heeft geprobeerd om een einde aan zijn leven te maken. De politie die gelukkig snel kwam heeft ons bijgestaan tot de crisisdienst er was….uren later Waarna onze zoon op eigen verzoek uiteindelijk is opgenomen op een gesloten afdeling.

Op eigen verzoek is hij na een week weer naar huis gekomen en nu was er wel hulp van de GGZ voorhanden. Thuis met zijn familie en vrienden heeft hij zich terug gevochten. Het was en is een soort revalidatieproces en we kunnen nu zeggen dat hij het heeft gered. Wat zijn we trots op hem!

Gelukkig ben ik als moeder zijn “mentor”, door de rechter benoemd en regel ik al zijn PGB-zaken. Er is vanaf 1 januari 2015 zoveel mis gegaan dat hij dat nooit zelf had kunnen oplossen.

Overeenkomsten die volgens de SVB niet goed waren, keer op keer, of niet ontvangen, terwijl ze aangetekend verstuurd waren.

Werknemers die keer op keer niet betaald werden, of verkeerd. Ik kreeg als moeder alles op mijn bordje, slapeloze nachten, maar kon er niet veel aan veranderen want bij de SVB bleef het fout gaan.

Zelfs na verschillende telefoongesprekken, die steeds grimmiger werden vanuit de SVB en waarbij er door de medewerkers keer op keer zaken niet werden begrepen en zeker niet geregeld.

En dan moet het keukentafelgesprek eind van dit jaar ook nog geregeld worden, met de aanvraag van een herindicatie , een zorgplan en een budgetplan met alle onzekerheid die daarbij hoort.

Ik denk dat iedereen zich kan voorstellen dat ik ziek werd, al die administratieve rompslomp en dan keer op keer alles weer regelen, en dan liep het nog steeds niet goed.

Wat had ik graag die hele PGB-ellende eruit gegooid, maar helaas dat kan niet.

Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een acute ontsteking en een torenhoge bloeddruk die niet meer naar beneden wil…………………. Gek he?

Mijn naam wil ik er niet onderzetten, ik maak zulke rare dingen mee dat ik liever anoniem blijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.