App: Pictello

Omschrijving
Pictello is een eenvoudige manier om gesproken fotoalbums en boeken te maken. Op elke pagina in een Pictello-verhaal kun je een afbeelding, een video van 30 seconden en maximaal tien tekstregels zetten, plus een opgenomen geluid of tekst-naar-spraak op basis van natuurlijk klinkende stemmen. De verhalen kunnen via iTunes-bestandsdeling of via Wi-Fi met andere Pictello-gebruikers worden gedeeld met een gratis account op de Pictello-server of via Dropbox. Om verhalen te delen met niet-Pictello-gebruikers, verstuur je ze als pdf-bestand via e-mail of Dropbox, of deel je de pdf via iTunes-bestandsdeling.

Pictello is ontworpen voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en je hoeft niet te kunnen lezen om naar verhalen te kunnen zoeken of verhalen te kunnen beluisteren. Pictello bevat een eenvoudige visuele wizard voor het maken van verhalen. Met deze wizard kunnen gebruikers belangrijke momenten uit hun leven met anderen delen door middel van foto’s, video en geluid. Pictello is daarnaast voorzien van een geavanceerde editor met uitgebreide bewerkingsmogelijkheden.

*** Pictello is een universele app die zonder extra kosten op iPhone, iPod touch en iPad kan worden gebruikt.

Pictello is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Turks en Nederlands. In de app kun je gratis natuurlijk klinkende tekst-naar-spraak-stemmen in ruim 26 talen downloaden, waaronder unieke Amerikaanse, Britse, Australische en Duitse kinderstemmen die samen met AssistiveWare zijn ontwikkeld. Om in Pictello een verhaal aan te maken of af te spelen, heb je geen actieve internetverbinding nodig.

Pictello-verhalen kunnen voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

– Verhalen om iemand sociale vaardigheden bij te brengen of herinneringen aan een gebeurtenis op te halen
– Fotoalbums waarmee mensen met een spraakhandicap hun nieuwtjes en interesses met anderen kunnen delen
– Belangrijke gebeurtenissen en herinneringen delen met familieleden die ver weg wonen
– Pratende boeken
– Narratieve vaardigheden bijbrengen als onderdeel van een alfabetiserings- of taalprogramma
– Planningen, instructies, enzovoort
– Verhalen uitwisselen of groepsverhalen schrijven op een iPad, iPhone 4 of 4S of iPod touch (4e generatie) die is aangesloten op een tv, VGA-beeldscherm of interactief whiteboard (vereist VGA-adapter)
– Verhalen in meerdere talen maken met behulp van tekst-naar-spraak of opgenomen stemmen

Klik hier voor de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.