Flowermum – Samen Sterk

De tranen lopen ineens over m’n wangen als ik vandaag op een willekeurige dag de verhalen, noodkreten en blogs van andere zorgouders op Twitter lees. Ik trek het even niet meer, zoveel ellende, zoveel dingen die misgaan. Ik ken ze deze zeer sterke en ervaren ouders, medezorgers, maar nu vastgelopen in een burn-out, oververmoeidheid of moedeloosheid. En dan komt er wel hulp denk je……….. maar nee de “zoekhetmaaruithouding” is gewoon trending 2015!

Instanties die zo langs elkaar heen werken, ellenlange wachttijden voor toegang tot Zorg, aanvragen voor indicaties die gewoon maanden duren. En ondertussen proberen de ouders, de gezinnen en zeker ook de kinderen het hoofd boven water te houden. Wat is er aan de hand? Zijn ze nou helemaal vervreemd van de dagelijkse werkelijkheid daar in Den Haag? Een greep uit de berichten van alleen nog maar de laatste 2 uur!

*vanaf feb al bezig met aanvraag #WLZ voor dochter, wat een afgrijselijk bureaucratisch monster is deze wet zeg…

*Bijzonder, directeur school over jongste tegen 3e partij; “‘t is een rare, weet niet of je hem er bij wilt hebben….” #onbegrip#autisme

*Moeder blij met onze #clientondersteuning bij gesprek. #Zorg voor haar zoon onder de maat. Afspraken in #zorgplan worden niet nagekomen.

*Alarmbel v zzp-ers in de Palliatieve zorg. De “24uurszorg” verdwijnt als sneeuw voor zon. Thuiszorg biedt dagzorg en bij limiet naar Hospice

*Fijn weer, SVB is voor 2e keer dossier gemeente kwijt en zorgkantoor is het budgetplan kwijt, wat een ongelooflijke rotzooi overal!

*230 Jeugdzorg-klachten topje van ijsberg’

*Dit blog heb ik 6 mnd geleden geschreven Er is nog niets veranderd Op naar de burn-out!

*En omdat ze van Stas. Van Rijn thuis moeten blijven wonen, tot ze zichzelf wat aandoen. Maar dat zegt-ie er niet bij.

*Ben al sinds april bezig met WMO. Eerst was aanvraag zoek toen tweede aanvraag en nu dan eindelijk teruggebeld met excuses.

*Doorgaan terwijl je eigenlijk niet meer kunt.Steeds over je grenzen gaan maar je kind laat je niet los.

*Beetje bij beetje bekruipt mij het gevoel dat we in een hoek staan, zorgelijk Blog!

*Eigen Bijdrage gaat 466 euro p.maand worden ZZP pakket partner met terugw.kracht 1-1-15. Iemand nog een nachtdienstbaantje voor me?

*Mijn vader gaat dood, sneller dan dat PGB via WLZ geregeld is.

Ik ben sprakeloos en dat ben ik niet snel, ik ben somber en verdrietig terwijl ik eigenlijk altijd wel de positieve toon weet te herpakken. Maar voor nu weet ik het niet meer, ik kan niet helpen, ik zoek zelf reddingsboeien om maar niet te verzuipen met ons gezin.
Wat moet er gebeuren voordat men beseft dat het zo niet door kan gaan, het graaien aan de top en het verzuipen in de ellende en zorgen aan de “onderkant”.

Wat doe jij op Twitter vragen mensen mij wel eens. Omdat ik niet kan demonstreren in Den Haag vanwege de zorg voor m’n gezin probeer ik via Social Media mijn stem te laten horen en hoop ik dat door alle stemmen bij elkaar er dingen gaan veranderen. Social Media is een krachtig middel, ik hoop dat mensen die nog een klein beetje energie hebben met ons mee willen twitteren om dingen openbaar te maken.
Ik droog m’n tranen en ga door met m’n stem te laten horen net zo lang totdat er meer positieve dan negatieve verhalen zijn en we met z’n allen het gevoel hebben dat we gehoord worden en de goede kant op gaan.

Dames en heren politici, wij zijn sterker en vasthoudender dan jullie denken, dat hebben we wel geleerd op onze tocht door moeizaam “zorgland”.

#samensterk wil ik gebruiken als nieuwe # voor verbinding op Twitter, voor mensen die elkaar willen steunen en advies kunnen geven, doe je mee?

@flowermum_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.