Kleine broer & zijn werkplek

Het heeft even geduurd maar eindelijk kwam Kleine broer toch een keertje thuis met huiswerk. Meestal maakt hij alles af op school maar dat was deze keer niet gelukt.

We kijken om ons heen op zoek naar een plek waar hij rustig kan gaan werken. Want er is nog steeds geen eigen werkplek voor Kleine broer. Al maanden ben ik aan het denken en denken tot ik er hoofdpijn van krijg, maar ik kom er niet uit.

Kleine broer heeft boven een hele rustige en neutrale slaapkamer met zo min mogelijk spullen. Want zijn fantasie kan met alles op de loop gaan. Dus geen spullen die schaduwen maken of er in het donker eng uitzien. Daarnaast moet de kamer ook nog heel schoon en stofvrij zijn vanwege zijn astma en huisstofmijtallergie. Geen ruimte voor een werkplek….

Vlakbij zijn slaapkamer heeft Kleine broer een speelkamer. Een mooie speelkamer met een tv en een bureau. Die speelkamer is overgenomen door de lego. Lego kwam, zag en overwon! Kleine broer speelt daar vaak, maar alleen met de tv aan. En met een behoorlijk volume want dan hoor je alle enge en onbekende geluiden van het huis niet en dan wordt je daar dus ook niet bang van. Tja, misschien dat sommige kinderen het wel kunnen, maar Kleine broer kan geen schoolwerk maken of leren met de tv aan…. Dan gaat de tv het toch echt winnen. Dus ook deze kamer valt af want zonder tv aan is het daar te eng…..

Onze keuken is de doorloop van het huis. Je kunt er van alle kanten binnen komen wat dan ook regelmatig gebeurt. De ene loopt de keuken uit terwijl er aan de andere kant weer iemand binnen komt. Niet echt een rustige plek…. En dan vergeten we nog het plastic tafelzeil. Dat zeil is een beetje hebberig. Het wil alles wat op de tafel ligt erg graag vasthouden. We hebben met zijn tweeën moeten trekken voordat het tafelzeil eindelijk de geodriehoek weer losliet. En dat levert een heleboel prikkels op waar we ook weer niet blij mee zijn.

Wat een enorm gevoelig kereltje is Kleine broer. En wat zit het hem vaak ontzettend in de weg. Maar altijd vinden we een oplossing dus ook nu gaan we vol goede moed verder!

De tafel in de woonkamer was niet zo’n slimme koop van mij… ehum… Hij is namelijk te hoog. Wel heel erg mooi maar te hoog! Veel hoger dan de eettafel in de keuken en daardoor echt te hoog voor Kleine broer. En de poten afzagen vond de rest van het gezin toch niet zo’n goed idee…. 😉

Tja, dan is er nog maar één plek over…..
Mijn werkplek….
Mijn enige eigen stukje in dit huis waar iedereen weg moet blijven…
Mijn plek waar ik mijn hobby’s kan doen zoals werken aan mijn websites….
Nee! Sorry, maar dit plekje heb ik nodig om mij terug te kunnen trekken….

Dan komt oma met een briljante opmerking. De witte boekenkasten moeten van de muur af en dan is daar plek voor een bureautje! Waar de boekenkasten heen moeten mag ik zelf uitzoeken want daar heeft ze geen oplossing voor.  😉

Maar ze heeft mij aan het denken gezet. En opeens valt het kwartje. Ik ga de boekenkasten gebruiken om mijn hoek af te schermen zodat ik een klein kamertje krijg en daar vlakbij komt dan ruimte vrij voor de werkplek van Kleine broer. Veilig dichtbij mij en prikkelvrij tegen de witte muur aan! YES! Eindelijk de oplossing.

Een dag en veel gesjouw en geschuif en getil later zijn we zover. De werkplekken zijn klaar! Kleine broer en ik zijn dolgelukkig met onze nieuwe en aangepaste werkplekken!

Tijd om met een kop thee op de bank met de voetjes op de poef bij te kommen….. 😉

werkhoek

 

 

 

 

 

 

Heidi
(Wie ben ik?)

carpediem-handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.