Magazine: Carola van Kesteren

Carola1

 

carola6
Carola van Kesteren is sinds december 2010 gediplomeerd gewichtsconsulente en aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN (www.gewichtsconsulenten.nl). In 2012 heeft zij zich gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. Van (gewenste) zwangerschap tot oudere leeftijd, iedereen met gewichtsproblemen kan bij haar terecht. Voorwaarde is wel dat er geen specifieke voeding noodzakelijk is in verband met een ziekte. Dan verwijst zij door naar een diëtist.

Het zorgaanbod bestaat uit individuele begeleiding of groepsbegeleiding. Ook preventief speelt zij een belangrijke rol. Door middel van workshops, voorlichting en presentaties kaart zij het belang van een gezonde eet- en leefstijl aan.

Kindereetcoach

Sinds 2014 is Carola aangesloten bij Spruitjes en Zo! Een samenwerkingsverband van diëtisten en gewichtsconsulenten, allen met specialisatie kinderen, die volgens een bepaald concept zowel kinderen als ouders coachen bij gewichtsproblemen (www.spruitjesenzo.nl).

Autisme en eetproblemen

Zowel privé als vanuit haar werk als indicatiesteller kwam zij in aanraking met het autisme spectrum stoornis en heeft zich hierin geschoold. Met deze verworven kennis is zij nu in staat een autistische bril op te zetten en vanuit deze zienswijze eetproblemen bij autisme aan te pakken. Alle kennis zet zij ook in voor Spruitjes en Zo! en deelt zij door artikelen te schrijven voor het magazine Leven met Autisme en ElisabethsMagazine (www.elisabethsmagazine.nl) Ook schrijft zij voor de website www.vetvrij.com/carola-van-kesteren.html Niet alleen deelt zij haar kennis, zij leert hier zelf ook enorm veel van. Ouders kaarten op de site en speciale Facebook-pagina van Leven met Autisme zoveel aan dat Carola daar in haar praktijk veel baat van heeft.

In haar praktijk helpt Carola bij gewichtsproblemen, maar gewichtsproblemen zijn niet altijd te wijten aan voeding. Vaak ligt er een diepere oorzaak aan ten grondslag. Niet alleen het eet- en/of leefpatroon wordt goed uitgevraagd, er is ook zeker veel aandacht voor omgevingsfactoren. Indien nodig wordt het hele gezin betrokken. Zeker bij kinderen. Ouders zijn immers verantwoordelijk voor het welzijn van hun kind. Bij autisme komt er dan nog eens andere problematiek bij. Wil je eetproblemen aanpakken, dan dient het hele systeem rondom het kind betrokken te worden. Dat vergt nogal wat van ouders en begeleiding. Deze begeleiding is dan ook veel intensiever van aard.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar of PGB

Omdat Carola is aangesloten bij de BGN vergoeden veel zorgverzekeraars (al dan niet gedeeltelijk) haar consulten.
Kijk voor vergoedingen op www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html.
Daarnaast kan het PGB worden aangesproken.

Het werkgebied is regio Tholen (Zeeland) en West-Brabant. Woont u verder weg en wilt u toch begeleid worden dan is daar vast een oplossing voor! Online en via skype is er veel mogelijk.

Meer informatie?

carola2

 

carola3

carola5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.