MAMAPOWER

Het is bijna half acht als ik stilletjes de voordeur achter mij dicht trek. Het hele huis is nog in diepe rust. Ik stap in de auto en ga op weg naar Deventer om twee vriendinnen op te halen. We gaan vandaag op ‘snuffelstage’ bij de Mama Vita bijeenkomst in Utrecht. Kijken wat we kunnen leren en gebruiken voor onze eigen Mama Vita bijeenkomsten waarmee we in september in de regio Heino gaan beginnen.

De autorit is zo voorbij want er is zo veel te vertellen en te delen. Het leven van een zorgmoeder is nooit saai.

We komen mooi op tijd in Utrecht aan waar voldoende gratis parkeerruimte is. Dat hadden we niet verwacht. 😉 De ruimte is mooi groot wat goed uitkomt want er worden wel 25 moeders verwacht. We hebben de goede bijeenkomst uitgekozen want ze hebben vandaag een High tea! Laten we dat nu even helemaal niet erg vinden. 😉

Eén voor één komen de moeders binnen en worden warm begroet door de regiomoeders van Utrecht. Nadat iedereen wat te drinken heeft gepakt beginnen we netjes op tijd met een voorstelrondje. Iedereen mag twee minuten wat over zichzelf vertellen en om je verhaal positief af te ronden stelt de regiomoeder je een vraag waardoor je compleet over wat anders moet nadenken en niet in je verhaal blijft hangen. De vragen zorgen voor enorme hilariteit. Een traan afgewisseld met een lach. Iets wat we zeker gaan meenemen in onze eigen bijeenkomsten.

Na het lange maar indrukwekkende voorstelrondje, wat wil je met 25 moeders, nemen we even een pauze om heerlijk te kunnen smikkelen van de high tea gerechten. Hier hebben een aantal moeders enorm hun best opgedaan. Na de pauze gaan we verder met het volgende rondje: vertellen waar je trots op bent van je kinderen, maar ook van jezelf!

De emoties vliegen in het rond, de doos tissues wordt continu rond gedeeld. Ik zet hem alvast op ons boodschappenlijstje. 😉

Het wordt mij duidelijk hoeveel verdriet en leed er verborgen zit achter al die mooie moedergezichten. Maar ook zie ik de kracht van alle moeders samen.

De MAMAPOWER!

De mamapower is sterk! De moeders zijn er voor elkaar. Om lief en leed met elkaar te delen, om te leren van elkaar, om ervaringen uit te wisselen waar een andere moeder weer mee verder kan. Maar vooral ook om elkaar te laten weten dat je als moeder heel goed voor jezelf moet zorgen.

Het klinkt zo tegen je aard in, maar als zorgmoeder ben je de rots in de branding van je gezin. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor je gezin zorgen.

En daar komt de mamapower en de Mama Vita kracht om de hoek kijken. Zorgen dat moeders weten en ervaren dat ze er ook mogen zijn. Dat ze leren hun eigen grenzen te stellen zodat er rust moment komen om even bij te tanken van de zware taak die ze vierentwintig uur per dag de hele week door moeten uitvoeren.

Flink onder de indruk lopen mijn vriendinnen en ik terug naar de auto. We hebben moeite met afscheid nemen van deze warme groep moeders. We willen niet weg…. Maar we hebben een prachtig voorbeeld gezien van hoe wij het op onze eigen bijeenkomsten kunnen gaan aanpakken.

Dank je wel (regio)moeders van Utrecht. Jullie zijn van harte welkom om een keertje mee te doen bij Mama Vita Heino!

MAMAPOWER!

Heidi Meijer (Regiomoeder Mama Vita Heino)

Mama Vita Heino
Stichting Mama Vita
Wat is Mama Vita?

2 thoughts on “MAMAPOWER

  1. Wat mooi omschreven. Ook ik zie erg uit naar de bijeenkomsten in Heino. We hebben mooie voorbeelden ervaren en opgeslagen van hoe een Mama Vita-ochtend eruit ziet. Trots dat ik ook een regiomoeder mag zijn. Zie enorm uit naar onze eerste bijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.