Netwerk Ouderinitiatieven

Netwerk ouderinitiatieven Passend onderwijs en zorg.

In 2014 is het netwerk springlevend. Van 2011 tot halverwege 2013 is projectmatig aan het netwerk gebouwd. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels is het een begrip onder belangenorganisaties in de politiek en bij het ministerie van OCW. Ze is betrokken bij alle actuele ouderonderwerpen en bereid zich voor op onderwerpen die door en na de invoering van passend onderwijs aandacht behoeven. Hieronder leest u over de historie van de ontwikkeling van het netwerk. De flyer met algemene informatie over het netwerk kunt u downloaden.

24 februari 2012 kwam het groene licht van NSGK en het VSB-fonds voor de tweede fase van het plan voor het landelijk verbinden van ouderinitiatieven, getiteld “Ouders zijn er klaar voor!”. Onderaan deze pagina staat een korte weergave van fase één. In fase twee gaat Netwerk Ouderinitiatieven verder. Het belangrijkste doel van fase twee, zoals ook omschreven in hetprojectplan, luidt:

Ouderinitiatieven op diverse manieren met elkaar verbinden zodat een selfsupporting netwerk ontstaat waarbinnen ouders in staat zijn om als collectief adequaat op te komen voor kinderen met beperkingen in passend onderwijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.