Rapport: Allemaal autisme, allemaal anders

 

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is een belangenvereniging voor mensen met autisme, hun partners en familie. Met ‘autisme’ verwijzen we hier naar alle Autisme Spectrum Stoornissen. Een belangrijke doelstelling van de NVA is het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met autisme. Volgens onderzoek uit Engeland en de VS heeft ca. 1,16% van alle mensen autisme. In Nederland zijn er dus ongeveer 190.000 mensen met autisme.

In dit rapport, getiteld ‘Allemaal Autisme, Allemaal Anders’, geven we een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot een groot aantal onderwerpen. Hierbij ligt de focus op de onderlinge verschillen tussen individuen met autisme. Te vaak nog worden mensen met autisme gezien als één groep, terwijl de diversiteit binnen deze groep groot is. Het doel van het voorgestelde onderzoek is om de onderlinge verschillen en, op termijn, ook de ontwikkeling van individuen met autisme in kaart te brengen. Op deze manier kunnen we achterhalen welke factoren samenhangen met de mate waarin het mensen met autisme lukt om een zelfstandig en gelukkig leven te leiden.

Hoofdstuk 6 werd geschreven in samenwerking met Dr. Sandra Brouwer en Dr. Jeanet Landsman van de afdeling Gezondheidswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij werkten ook mee aan het samenstellen en analyseren van de vragen over arbeid en autisme.

 

Klik hier voor het rapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.