Slappe lach

Al dagen staan we in het standje ‘overleven’. Kleine broer en ik kunnen heel slecht tegen de warmte. We worden er ziek van. Gelukkig hebben we een maand geleden airco in de slaapkamers laten installeren. En met alle deuren open zijn ze zo sterk dat het in de woonkamer ook goed uit te houden is. Dus  doen we alle buitendeuren, ramen en gordijnen dicht en vermaken ons binnen. Zo goed als we maar kunnen……

Kleine broer vliegt door zijn cursus Engels heen en  vermaakt zich verder erg goed met minecraft, cubeworld en kleurplaten en tekeningen van Pokemon.

Zus heeft wat meer moeite om zich te vermaken….

En ik? Ik doe niets anders dan coachen, aansturen, gesprekken hebben, benoemen, positief zijn en hopen op een paar minuutjes voor mijzelf zodat ik mijn overvolle hoofd weer even kan legen.

Maar vandaag komt Oma een dagje met ons ‘overleven’. Nadat ze even is wezen winkelen met Zus stel ik voor om een spelletje Monopoly met Kleine broer te doen. We zetten de timer op 45 minuten en hopen dat we dat vol kunnen houden. Je weet namelijk nooit hoe een spelletje met Kleine broer zal uitpakken. De ene keer is er niets aan de hand en kun je een gewoon spelletje spelen, maar de andere keer moet je kiezen tussen spelen volgens zijn regels voor speelplezier of stoppen….. We zullen het wel zien vandaag….

Het wordt warmer in de keuken maar vol goede moed spelen wij door. Het geld en geluk zit duidelijk weer in de hoek van Kleine broer. Het stroomt gewoon binnen bij hem.

Het is mijn beurt en ik gooi. Al voordat ik mijn poppetje kan verzetten is Kleine broer er mee bezig. Ik kijk er naar en roep opeens: “Blijf van Oma af!” Hij kijkt mij vol verbazing aan en kijkt dan naar vragend naar Oma die naast hem zit. Dan kijkt hij naar het poppetje van Oma wat hij in zijn hand heeft. En dan gebeurt het, hij krijgt de slappe lach. Hij moet zo ontzettend lachen dat het aanstekelijk werkt. Voordat wij het doorhebben, liggen we allemaal dubbel van het lachen.

En dan is het hek van de dam. We maken de ene blunder na de andere, 12.000 betalen in plaats van 1200, verkeerde prijzen noemen waar de ander dan ook nog intrapt. Proberen te ontsnappen uit de gevangenis zonder dat de rest het door heeft en natuurlijk zonder te betalen. 😉 Als het tijd is om te stoppen liggen we zo dubbel van het lachen dat we nauwelijks aan opruimen toekomen.

Vol plezier en met enorme pret oogjes gaan we wat eten en wat drinken….

Als ik ’s avonds boven kom om Kleine broer welterusten te wensen, vertelt hij dat dit het leukste monopolypotje ooit was. “Wat hebben we lekker gelachen hè mama?!

In ons leven zijn het echt de kleine dingen die het hem doen. Die geven weer energie om door te gaan naar de volgende dag. Dit was een dag met een gouden randje.

Dank je wel Oma!

One thought on “Slappe lach

  1. Wat kan de slappe lach toch heerlijk bevrijdend zijn! Hulde aan de dagen met de gouden randjes en de kleine dingen in het leven die er toe doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.