Stichting Mama Vita

mamavitaOns doel is de moeders opleiden naar eigen regie en kracht door middel van onderling contact, trainingen, workshops en lezingen. Vooral gericht op de eigen attitude en persoonlijke ontwikkeling van de individuele moeder.

Autisme is een onbegrijpelijke aandoening. Alle mensen met autisme zijn verschillend, dat maakt het erg ingewikkeld. Het vergt veel van ouders en kind, maar ook van hun omgeving en van het onderwijs. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat moeders van kinderen met autisme net zoveel stress ervaren als soldaten in oorlogsgebieden (bron: Journal of Autism, 2009) en vaak extreme vermoeidheid ervaren. Ook uit de onderzoeken van IAN (bron: Ian Community Research) blijkt het hoge stresslevel dat ouders van kinderen met autisme ondervinden.

Hoe doet Mama Vita dit:  Ze ondersteunt de moeders door maandelijkse regionale bijeenkomsten en een jaarlijks landelijk evenement. Hierdoor ontstaat een sterk sociaal netwerk. Hoe jong Mama Vita ook is, de kracht van de organisatie en de behoefte aan gedeelde energie en kennis wordt duidelijk omdat er op dit moment reeds 15 regio’s landelijk actief of opstartend zijn. Op de landelijke dag hebben de moeders uit het hele land kans om zich te verbinden doordat we netwerkactiviteiten faciliteren.

Meer informatie is te vinden op de website: www.stichtingmamavita.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.