Veeeeeeel pepernoten

Kleine Broer gaat inmiddels alweer voor de vijfde week naar school. Naar Havo 1 op een cluster 3 school. En hij vindt het geweldig. Hij is flink moe en overprikkeld maar dit keer echt met heel veel plezier. 😉

Nu is hij samen met een paar andere klasgenoten vaak snel klaar met het schoolwerk. En dan is er nog tijd over…. Oningevulde tijd…. Autisme maak mij gek tijd…. Jullie snappen hem wel.

Gelukkig hebben ze een toffe mentor die heel goed is in het vullen van tijd. De mentor heeft het spel ‘Wie-Kent-Miljonairs’ ontdekt op het internet (website). Een spel vol met vragen waar ze de antwoorden van moeten bedenken en/ of opzoeken. En nu heeft de mentor bedacht dat de eerste leerling die drie diploma’s komt brengen van dit spel, wat lekkers uit mag zoeken…..

Tja, dat hoef je maar één keer tegen de zeer leergierige Kleine Broer te zeggen en hij is al begonnen. Hij doet het wel samen met zijn vriend want die lust ook wel wat lekkers. 😉 Samen krijgen ze het voor elkaar om als eerste de drie diploma’s van het spel ‘Wie-Kent-Miljonairs’ te hebben!

Als de mentor de diploma’s gezien heeft mogen ze zeggen wat voor lekkers ze willen. Met dank aan alle supermarkten roept Kleine Broer meteen: “PEPERNOTEN! En graag een hele grote zak zodat ik kan uitdelen”. Heerlijk sociaal dat kind! 😉

Vrijdag zit Kleine Broer lekker vrolijk aan zijn tafeltje en zegt: “Ik wou dat het al maandag was”! De mentor gaat er op in en vraagt waarom. “Nou, dan krijg ik een grote zak pepernoten” zegt Kleine Broer. De mentor heeft meteen door dat hij dat dus niet mag vergeten!

In het weekend gaat de mentor op zoek naar een grote zak pepernoten. En dat is best wel lastig. De mentor staart naar een enorm schap vol met kruidnoten, maar waar staan de pepernoten nou? Het duurt even voor het kwartje valt en de mentor zich afvraagt wie er nu eigenlijk autisme heeft. 😉 Hij pakt een grote zak kruidnoten en gaat naar de kassa.

Maandag komt Kleine Broer uit school. “Mam, ik heb een kleine zak pepernoten gekregen en ik heb al de helft uitgedeeld.” Ik kijk in zijn tas die nu echt helemaal vol zit en vertel Kleine Broer dat ik deze zak nou niet echt klein vind. Ik begin mij af te vragen hoeveel kilo er nog in zit.

Ondanks dat wij een ritme hebben van niet snoepen door de weeks met soms een uitzondering als ze uit school komen….. Blijf ik de komende dagen de hele dag door horen: “Mam, mag ik pepernoten?”

(En nee, ze zijn nog steeds niet op!) 😉

Heidi
(Wie ben ik?)

carpediem-handtekening

One thought on “Veeeeeeel pepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.